Eladó ingatlanok Pécsen a Szabadság utcában

Eladó ingatlanok Pécsen a Szabadság utcában

A Társasház a pécsi történelmi belvárostól délre, frekventált helyen a Szabadság utca/ vagy inkább Nagy Lajos Király útja közvetlen szomszédságában csendes, zárt övezetben helyezkedik el. Az ingatlan két irányból is kényelmesen megközelíthető: a Jókai utcából, illetve a Szabadság utcából magánúton. A földszint plusz 2 szintes épületben 5 lakás kerül kialakításra. A földszinti lakás egyedülálló kertkapcsolattal rendelkezik, az emeleti lakásokhoz pedig terasz tartozik. A gépkocsiknak 4 db garázs biztosított.

Buszmegálló: 50 méter
Árkád Bevásárlóközpont: 500 méter
Vasútállomás: 500 méter
Orvosi Egyetem: gyalog 20 perc
Jogi, Közgazdasági Egyetem: gyalog 15 perc

Várható befejezés: 2017 tavasz

Képek az ingatlanról

Technológiai leírás

A tervezett 5 rendeltetési egységet magába foglaló épület kialakítása hagyományos építési technológiákkal kerül megvalósításra. A kivitelezés részben kézzel, részben gépiesítve készül. Az alapozási munkálatok megkezdése előtt szintező műszerrel több ponton ellenőrizni kell az alapozási síkot, a fagyhatárt. A nagyobb pontatlanságokat géppel, a kisebbeket kézi munkával kell korrigálni. A vasalt sávalap készítésnél az alapárokban lévő zsaluzatba előre összeszerelt armatúravasalás kerül. Az armatúra szélességére és magasságára legalább 5 cm-es betontakarásnak kell kerülni. A betonozáshoz a helyszínre szállított készbetont építhetnek be. Készbeton bedolgozása miatt az alapozási sáv melletti terepet úgy kell kialakítani, hogy a mixerkocsi a kiásott alapárok mellett, a szűk utcafronti telekrészen is be tudjon beállni, a beton pumpával együtt. Az épület falai a fent leírtak alapján hagyományos kézi falazással kialakított, a fal helyének megfelelő Porotherm falazóelemből készülnek. A kivitelezés a födémsíkról, ill. állítható magasságú bakállványról végezve készül.
A lakóépület szintjeinek vízszintes lezárását méretezett monolit vb. szerkezet biztosítja.

A födémkészítés műveletei:

  • A födémek zsaluzása,
  • A födémek vasalása
  • A födémek betonozása

A betonnak egyenletes minőségűnek kell lennie. A kialakítás kész betonból készül, és betonpumpa segítségével kell a beépítés helyére juttatni. A munka megkezdése előtt ellenőrizni kell a födémáttöréseket, a zsalu alátámasztásait, megtámasztásait, folytonosságát, a felső szintjének magasságát, síkját és vízszintességét. A folytonossági hiányokat pótolni kell. A vízszintes síkokat, alátámasztó állvány menetes orsóival, vagy ékekkel pontosítani kell. A betonozást lehetőleg egy ütemben megszakítás nélkül kell végezni. Az épület tetőszerkezete a fent részletezett koporsó födémre támaszkodó fa fedélszékként kerül kialakításra, a rajzi melléklet metszeteit tartalmazó kialakítás szerint. A tetőszerkezet kialakításához, a kiviteli terv részeként elkészített fedélszékterv az irányadó.

Nyílászárók

Fehér színű műanyag homlokzati nyílászárók kerülnek beépítésre, 2 rétegű hőszigetelő üvegezéssel. (k=1,1 W/m2K) A nyílászárók tokszerkezetbe épített légbevezetővel készülnek. Hő- és hangszigetelés. A vasbeton koszorúk előtt 10,0 + 5,0 cm vastag NIKECELL hőszigetelés készül. A hőszigetelő táblák vakolhatóságának biztosítására, üvegszövet rabichálót kell alkalmazni. A garázsok esetében a földszinti födémre alulról 10,0 cm vastag NIKECELL hőszigetelő lemez kerül elhelyezésre. Az emeleti födémre, 20,0 cm URSA hőszigetelés kerül elhelyezésre.

Homlokzatkialakítás

Lábazat: Törtfehér műgyanta alapu lábazati vakolat
Falak: RAL 9003 Törtfehér színű dörzsölt homlokzat vakolat. Vakolat betétek RAL 1013 Elefántcsont színű dörzsölt homlokzat vakolat.
Nyílászárók: Fehér színű műanyag tok- és szárnyszerkezetű nyílászáró
Héjalás: Natúr színű, szegmens vágású hódfarú cserépfedés,
Bádogos szerkezetek: Horganylemez csatorna és eresz kialakítás.
Korlát: Antracit színű felületképzés